maandag 11 februari 2013

Vertrek Kaapstad

In het vervolg zullen we het meer hebben over " we plannen om dan en dan weg te gaan". Het schijnt dat er altijd weer wat tussen komt. Ook deze keer. We hebben onze boot onder CE norm laten bouwen en hadden we wat vraagtekens over de electriciteit. Vandaar dat we meer dan 3 weken geleden een onafhankelijke electricien, Struan, aan boord hadden om het na te kijken. Nu bleken er punten te zijn, die verbeterd moesten worden. De electricien van Fuad (bouwer), genaamd Eugene, een grote logge kerel met een enorme bouwvakkersspleet, waar Mar vele keren tegen aan moest kijken, aan de slag. Agelopen donderdag zou Struan de finale check doen, zodat wij met een gerust hart konden vertrekken. Je voelt hem al aankomen, big E had dus maar de helft gedaan. Kortom, de hele vrijdag de hele boot op zijn kop, plafonds, vloerdelen en wanden er weer uit. Om 18.00 uur waren ze klaar en onder het mom "alles" is nu gedaan, gingen ze er als een speer vandoor. Wij direct de nodige dingen getest en daar zagen we eerste dingen al. De radio, meteoman en andere 12 volt apparatuur deden het niet meer. De generator ging direct in alarm, toen we hem aandeden. Witheet, gefrustreerd en ook bang dat we door dit hele gebeuren weer terug bij af waren. Niels direct Fuad gebeld en dit was geen mooi weer praatje. Ge-eist dat zij er voor 8 uur zouden zijn om dingen in orde te maken. Op zaterdagochtend hadden we op voorhand nog afgesproken met Struan. Het was maar goed dat de laatste erbij was, want big E zei natuurlijk direct dat het niet zijn schuld was. Het was zo klaar als een klontje, dat bepaalde dingen gewoon verkeerd waren aangesloten. Om een lang verhaal kort te maken. Alles doet het weer. De radio, Fusion, is door de dealer vervangen. Geweldige service van Marius.
Kortom, we hadden weer een geweldige kater. Ondanks dat we door onze boosheid er behoorlijk doorheen zaten, hadden we gelukkig een leuke afsluiter. We waren samen met Robbert en Trudy uitgenodigd voor een afscheidsbraai bij Herman en Brenda. Lekkere kos en baie lekkere wijntjies! Zaterdagochtend hadden we 'n bietjie babalas!
Op zondag uitgeklaard, verliep allemaal erg soepel en het plan is om dinsdagochtend 12 februari de trossen los te gooien op weg naar st. Helena.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten