donderdag 19 maart 2015

Panama Kanaal

19 maart 2015

Vandaag maken we de overstap van de Caraïben naar de Pacific. 
Afgelopen zaterdagmorgen zijn we officieel opgemeten voor het Kanaal. Op onze papieren zijn we goed voor 14.94 meter, maar inclusief boegspriet zijn we 15.94 meter. We vallen dus boven de 15 meter en gaan voor de hoofdprijs. 
De Betty Boop wordt ook op deze dag opgemeten en blijkt een dure "boomstam" (grapje Ad!) te hebben en moet ook de volle mep betalen. Nu maar afwachten of we op dezelfde dag ingedeeld worden.
Drukke dagen achter de rug, de boot weer op orde krijgen, mast en verstaging checken. De enorme lijst met boodschappen halen en dit ook weer een plekje geven.
We hebben een leuke ploeg bij elkaar. Als line handlers hebben we John en Clara, kaaskoppen maar woonachtig in Canada en om dicht bij "huis" te blijven hebben we Brad en Saskia uit Zuid Afrika. Brad is een oude bekende, die we nog kennen van de Governor's Cup. Hoezo een klein wereldje.
Vanmiddag moeten we naar de zg. Flats, het ankergebied waar de adviseur zal opstappen. 
We zijn ingepland om 16.30, of dit ook de tijd gaat worden zullen we zien.
Er zijn camera's in de sluizen, maar of ze werken geen idee. Via www.pancanal.com kun je via het "kopje" Media inclicken en dan komen de videobeelden te voor schijn.


Je moet er wel wat voor over hebben.

1 opmerking:

  1. Geniet van de Pacific !
    Wat een administratie, maar natuurlijk weer een enorme mooie spannende belevenis!
    Lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen