maandag 3 juni 2013

Op naar Rio

Na 2 dagen Paraty gingen we donderdag 30 mei met een bleek zonnetje weer terug richting Ilha Grande. Daar zouden we bij Enseada do Sitio Forte ankeren en Silvio van BRally weer zien. We zullen Sitio Forte niet snel vergeten, want in regenachtig weer pakte het anker pas na de 8ste poging! Een record! Als dit geen reden voor echtscheiding zou kunnen zijn... We hebben het overleefd en 's avonds zaten we gezellig met z'n achten op de Phryne bij te praten met Silvio en zijn vrouw Lilian. Dankzij hen zijn we in feite in Ilha Grande beland. We hadden op internet zijn site gezien, wat ons naar dit deel van Brazilie lokte i.p.v. de gebruikelijke route St.Helena-Salvador. 
De volgende dag gingen we met de 3 boten naar Enseada das Palmas, de meest oostelijke ankerplek van Ilha Grande. Beetje saaie trip met bewolking en ongunstige wind. Hier vandaan zouden we de volgende dag naar Rio de Janeiro vertrekken, een tocht van zo'n 75 mijl. Op Palmas zelf is er een leuke wandeling die je via een pad naar de zuidkant van het eiland brengt. Hier vind je het prachtige zandstrand van Lopes Mendes, met zijn grote golven waar druk op gesurfd werd. Doordat het een lang weekend was, was het een drukte van belang. Wandelend op het strand vond ik mijn eerste sand dollar. Aan het einde van de middag bij ons aan boord met het hele spul geborreld. In de loop van de avond trok de wind aan en werd de baai behoorlijk woelig doordat de deining ook toenam en precies de baai inliep. Na een roerig kort nachtje ging de wekker sinds lange tijd om 05.00 af. Op het moment van schrijven, zeilen we een aan de windse koers naar de Baia de Guanabara. De zeegang en deining zijn wat rommelig, maar we hebben het volle tuig omhoog en maken goede voortgang. Inmiddels 35 mijl afgelegd, het weer is mooi, wat willen we nog meer. Het is al schemer wanneer we Rio aanlopen en zien de lichtjes van Copacabana en de kabelbaan die je naar de Pao de Acucar (de Suikerberg) brengt. Boven op de Corcovado kijkt de verlichte Christ the Redeemer over Rio uit. Om 18.45 ankeren we voor de jachtclub Naval in Niteroi. 
We genieten in de kuip van een nog zwoele avond vol met lichtjes en Braziliaanse muziek midden in Rio. Kortom, cidade maravilhosa bruist! De komende dagen gaan we Rio (nog) onveiliger maken.......dus wordt vervolgd.


             Praia Lopes Mendes


                Gevonden voorwerpen: ooit was dit een boei


                  Heel in de verte Rio de Janeiro


  Het is geen beste foto, maar je ziet de lichtjes van Copacabana en het Christus beeld.

1 opmerking:

  1. Mooie plaatjes weer hoor! En t wordt oppassen met jullie daar vrij rondlopend.........!! Xx

    BeantwoordenVerwijderen