zondag 13 april 2014

Virgin Islands

3 t/m 13 april 2014

De haan zit nog samen met zijn kippen op stok als we St. Maarten in de donker verlaten. Er staat weinig wind, maar dat wisten we op voorhand, maar we wilden verder. Na 3 uur met de motor aan besluiten we om rechtsaf te slaan richting Dog Island, gelegen ten noordwesten van Anguilia. Het is onbewoond en een prachtig stekkie, maar als 's avonds de deining begint binnen te rollen wordt het wat minder. Om 02.00 zijn we het zat, er valt niet te slapen, dan maar weer op pad, helaas op de motor, want de wind is ver te zoeken. 


Pit stop op Dog Island, ten noordwesten van Anguilia.

Een van de eerste oostelijke eilanden van de British Virgin Islands, BVI, is Virgin Gorda en we ankeren in de North Sound bij Prickley Pear Island. De BVI's zijn met name bekend bij de chartermaatschappijen. De afstanden zijn klein, dus de vakantieganger kan veel eilanden bezoeken in een korte tijd. Gelukkig valt de drukte ontzettend mee, maar waar je ook komt zijn er huurboten. 
Via Gun Creek ( inklaren ), Biras Creek, Bitter End en Saba Rock, allemaal gelegen in Sound nemen we de route ten zuiden van Tortola, het grootste eiland.


Geen drijvend Chinees restaurant, maar Saba Rock gelegen in de North Sound, Virgin Gorda.


Aan de westkust van Virgin Gorda vind je de zg. Baths, enorme rotspartijen met een prachtige wandeling tussen, onder en langs deze giganten. 


Gewoon mooi.


Altijd wel wat te doen, Bob de bouwer aan het werk in Little Harbour, Peter Island.

Via Sir Francis Drake Channel zeilen we naar de eilanden Cooper, Salt, Peter en Norman. De afwisseling is prettig, zo heb je een resort en dan weer helemaal niets. Wat er wel altijd is, is het heldere water met zijn vissen en schildpadden. De pelikanen, die met een duikvlucht in het water plonzen en altijd beet hebben.


The Indians, prachtige snorkelplek ten noordwesten van Norman Island.

Via Cane Garden Bay aan de westkant van Tortola steken we over naar het laatste eiland Jost van Dyke, genoemd naar een Nederlandse piraat.


Sandy Spit bij Little Jost van Dyke met op de achtergrond Tortola, het grootste eiland van de British Virgin Islands.


Jost van Dyke






Geen opmerkingen:

Een reactie posten