zondag 3 januari 2016

Happy New Year!

3 januari 2016


               

De weersverwachting voor Oud en Nieuw is echt Nederlands met veel wind en nog veel meer regen. We hebben een goede ankerplek bij Matauwhi Bay, samen met de nodige andere zeil-en motorboten.
Wel zwieren en zwaaien we alle kanten op met 60 meter ankerketting uit. 
Voor de UnWind dit jaar een primeur: oliebollen en appelflappen! Vanaf dat Niels en ik samen zijn bakken we ze elk jaar zelf, maar sinds we varen is het er steeds niet van gekomen. Nu dus ook voor het eerst aan boord. De keuken wordt afgeplakt met krantenpapier, hopelijk voorkomt dit de vette boel wat nu eenmaal samen gaat.
Na het aanmaken van het beslag laten we het rijzen in de nog warme machinekamer voor een uurtje en gaat Niels aan de slag. Het recept voor 45 bollen blijkt wat min min, maar uiteindelijk hebben we zo'n 27 heerlijk verse bollen. De eerste paar...... zijn voor ons, maar we nemen ze ook mee voor de visite.
Oudejaarsavond brengen we door aan boord bij de Bounty met om 00.00 uur wat siervuurwerk aan de overkant bij het toeristenplaatsje Pahia. In Russell is er ook vuurwerk, maar helaas achter een berg waardoor we alleen het licht ervan zien.


Dit was -volgens mij- de 6de poging met de zelfontspanner, maar uiteindelijk staan we er allemaal op!

De eerste 2 dagen van het nieuwe jaar komt de regen met bakken uit de lucht. De dagen worden gevuld met klusjes, kokkerellen en tv series kijken tot dat we van ellende niet meer weten hoe we moeten zitten. Leuk voor een dag, maar "cocoonen" heeft voor ons ook zijn grenzen. Het weer buiten is te ruw om de wal op te gaan met de bijboot en zelfs dan zou je nog zeiknat regenen ook, dus weinig aantrekkelijk. Gelukkig klaart zondag het weer op en gaan we de wal op. We drinken een heerlijk bakkie op een terras aan het water. We halen wat boodschappen en maken een omweg terug naar de boot om toch wat meters te maken en de benen te strekken. Terug aan boord gaan we gelijk ankerop en terug naar de Bay of Islands.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten