dinsdag 29 december 2015

Merry Christmas!

30 december 2015

De afgelopen weken hebben we zeilend en motorend doorgebracht in de Bay of Islands.
Het weer is prachtig en het is genieten van de vele mooie ankerplekken en de wandelingen op de eilanden. Er heerst een gezellig drukte met de vakantievierende Aucklanders, die nu massaal deze richting zijn opgekomen. De lokale bevolking vindt het maar wat druk, het is vergelijkbaar bij ons als de vakantiedrukte in Plett begint. Toch is de mentaliteit op het water anders. De watersporters houden rekening met elkaar en rondom de ankerplekken wordt het gas van de motorboten dichtgedraaid. 


Maori Christmas! De kerstparade in Russell.


Niels met zijn kerstvrouw.


De enige echte Kiwi!

Kerst 2015, Roberton IslandDe kerstdagen zijn een aaneenschakeling van gezelligheid en vieren we samen met een groep zeilers, die we nog kennen van de Pacific.
Op Kerstavond hebben een dinghy kerstborrel aan het einde van de middag. De dinghies van zo'n 12 boten zijn aan elkaar geknoopt en iedereen neemt een hapje en drankje mee, wat vrolijk over alle bootjes wordt doorgegeven. Helaas begint het te motregenen, maar iedereen blijft, want zoetwater vindt een zeiler geen probleem.
Er staat 's avonds een ZA-se braai gepland op de Toccata, maar de wind gooit roet in het eten en gaat alles gewoon in de pan. Terwijl we in de kuip zitten ziet Brad plotseling een grote vin dichtbij het strand. Het blijken 2 vrouwtjes Orca's te zijn, die hier regelmatig opduiken. We springen in de bijboot en gaan ze volgen, maar blijven op zo'n 5 a 10 meter afstand. Ze zijn supersnel en voor je het weet zitten ze onder de bijboot. Het lukt maar gedeeltelijk om ze in beeld te krijgen met de GoPro onder en boven water. Helaas moeten we ze lossen, maar wat een prachtig gezicht.


Motuarohia Island / Roberton Island met een prachtig uitzicht over de baai.


De eerste Kerstdag hebben we met dezelfde groep een Kerst Picnic op Roberton Island.
Helaas is het verboden om vuur te maken op alle eilanden, dus gaat de geplande BBQ niet door. Eve van de boot  "Auntie" heeft het voor elkaar gekregen om een kalkoen te braden. Als je weet hoe klein een oven aan boord kan zijn, is ze er waarschijnlijk op gaan zitten. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan, zo ook het weer. Een mooie zomerse dag op een prachtige plek. 
De volgende dag is ons "echte" kerstdiner. Samen met de Calamaris en Bounty genieten we aan boord van de UnWind "al fresco" in de kuip van de voorgerechten en verhuizen we voor het hoofdgerecht naar de Bounty, waarbinnen de kerstverlichting en kaarsen branden.
Op zondag 3e Kerstdag worden de dagen afgesloten met Champagne en cookies aan boord van de Southern Wind: Feelin' Good. Een prachtig in Kaapstad gebouwd superjacht van 82 voet van de Amerikanen Art en Tracy. Wij hebben echt geen kleine boot, maar dit is andere koek. Niels geniet van alle mooie spullen (heel veel carbon, dus licht) aan boord, maar ik geniet van de snacks en champagne onderdeks. Het weer is nog steeds prima en we sluiten de Kerstdagen af met prachtige zonsondergang.

Het is de 30ste december en stilte voor de storm. De weersvoorspelling voor het einde van het jaar zijn niet geweldig met veel wind en regen, waardoor het geplande vuurwerk tussen Russell en Pahia waarschijnlijk zal komen te vervallen. Jammer, maar we maken er toch wat van en gaan voor het eerst sinds we met de boot zijn vertrokken weer oliebollen en appelflappen bakken.
We kunnen terugkijken op een mooi jaar wat begon met tegenslag in Panama. Daar waar we voor vele uitdagingen hebben gestaan, is vervolgd met een prachtige tijd in de Pacific. Nu wordt het genieten van Nieuw Zeeland.


De enige echte kerstboom waar Nieuw Zeeland vol mee staat.

                       

Het oude politie bureau in Russell, is het geen snoepje!


Een van vele zonsondergangen in de Bay of Islands.
1 opmerking:

  1. Lieve UNWIND crew, een spetterend mooi bruisend vol met mooie belevenissen, maar vooral gezond 2016! Blijf genieten! Liefs Maarten en Thea

    BeantwoordenVerwijderen