zaterdag 27 mei 2017

Blue Lagoon

23 mei 2017

Wat gaat het worden? De ene verwachting voorspelt oostenwind en de andere noordwesten. We zijn benieuwd. Het wordt het laatste, dus de huidige ankerplek wordt hierdoor lagerwal. Net zoals onze buren gaan we al vroeg ankerop. Wij hebben de luxe van een elektrische ankerlier, maar de mannen op de Nordkaperen moeten het anker met het handje ophalen. Geen geringe klus met een diepte van 18 meter. Ook zij zullen de nodige ketting hebben uitstaan met de wind die we hebben gehad. Een voordeel, ze zijn met 7 man aan boord. Gelukkig breekt de zware bewolking open en komt ook het zonnetje door.De Yasawa's zijn laagliggende eilanden met op sommige kleine nederzetttingen. Je vindt er ook de nodige luxe resorts. Dit heeft ook weer zijn voordeel, want op elk eiland staat wel een zendmast, waardoor er goed internet is. We zitten echt in de "voorhoede" van het zeilerspeleton, want op de meeste ankerplekken waar we komen zijn we de enige boot.
In de verte zien we achter een rif de volgende bestemming liggen: Nanuya eiland. In deze baai met eilanden is in 1980 de film "Blue Lagoon" opgenomen. 


We plonzen het anker in kalm blauw water en hebben rondom diverse riffen om in te snorkelen. Voor ons neus ligt het Nanuya resort, waar we die avond zullen gaan eten. 
Inmiddels zijn Roel en Jacomine ook vertrokken vanuit Nieuw Zeeland en onderweg naar Fiji. De SSB radio gaat om 17.00 aan om naar Northland Radio te luisten. In de verte horen we Jacomine haar rapport doen, maar we kunnen hen (nog) niet direct bereiken.

Als gast kun je hier op diverse manieren komen. Er vaart een ferrie vanaf de vaste wal, maar het ultieme is wel een watervliegtuigje. Diverse keren per dag zien we ze komen en gaan.
Het onderste deel van het eiland is exclusief gereserveerd voor gasten van Blue Lagoon cruises, maar het strand blijft voor iedereen. Met laag water lopen we het eiland rond en komen bij Lo's teahouse. Een initiatiefrijke vrouw, die naast koffie, thee en koek ook wat sieraden verkoopt. Op deze manier verdient ze het benzinegeld om de kinderen per boot naar school te brengen. Dochterlief, Millie genaamd, wordt al op vroege leeftijd ingeschakeld en komt netjes de cake brengen en commercieel als dat ze is vraagt ze na 10 minuten of we kunnen afrekenen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten