woensdag 4 oktober 2017

Belitung & Bangka eiland

26 september

Met een prachtige dag vertrekken we en zeilen we onder de kust van Kalimantan, waterdiepte variërend van 7-12 meter, ondiep dus. In het begin is het weer motoren op de rivier. Op de motor varen we niet hard, omdat we de herrie vervelend vinden en bij een hoog toerental we veel diesel verbranden. Hierdoor lopen we wat achterstand op op de Elas. Gelukkig trekt de wind aan als we de rivier verlaten. De Elas vindt dat we wel erg langzaam gaan en of we er iets aan kunnen doen. Ze doelen op een opmerking van ons tijdens een eerdere oversteek, waarbij wij vroegen of ze een beetje konden doorvaren. Onze code O gaat omhoog en we hangen onderbroeken en bh's aan de reling. Met deze aantrekkende wind maken we 9-10 knopen snelheid, dus al snel halen we ze in. Ze weten niet wat ze zien met al het spul aan de reling als we voorbij varen en liggen krom van het lachen. In de avond valt de wind in een keer weg en net als we alle zeilen hebben opgeborgen krijgen we de wind van voren, 180 graden van de andere kant. Aan de horizon zien we wel buien hangen en checken de radar, maar we hebben alleen een kleine echo achter ons en niet van voren. Deze wind moet dus komen van een bui boven het land. Een paar uur lang hebben we veel regen en uitschieters van de wind boven de 30 knopen. Later blijkt dat door deze onverwachte bui, mede cruisers schade hebben opgelopen aan hun zeilen.


In de vroege ochtenduren voor de kust van Belitung, met oa. Angel Wing.


Belitung met een kustlijn vol grote keien en witte stranden.

                                        
Bootcamp olv Amanda aan boord van Angel Wing.

Grote bolders sieren de kust van het eiland Belitung. Het heeft iets vakantie-achtigs en het is weer genieten van helder water. We hebben sundowners op een klein eiland en elke morgen sprtief bootcamp op het strand. We zien hier de mooiste dans uitvoering en muziek van Indonesie.
De verjaardag van Kerry (zeilboot Billaroo) wordt op het kleine eiland met een potluck gevierd. Gelukkig staat hier een hut als we aankomen, want de regen komt met bakken uit de lucht. Het mag de pret niet drukken, we spelen nog een potje Finska en het eten wat iedereen heeft meegebracht is heerlijk.
Bangka eiland ligt 100 Nm verderop, dus weer een nacht doorvaren. Alleen in het begin hebben we wind van een bui, maar dan moet helaas toch de motor weer aan. 


Bangka eiland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten