woensdag 9 mei 2018

De goden verzoeken.....

9 mei 2018

Het blijkt maar weer dat je nooit te vroeg moet zeggen dat de klussenlijst niet veel om het lijf heeft!

Vanmorgen vroeg klaar om te vertrekken, alleen geen beweging te krijgen in de ankerlier. Dit apparaat haalt normaal zonder problemen het anker met bijbehorende ketting omhoog. Nu helemaal niets, noppes nadda. Klein detail, het anker ligt op 35 meter diepte.....
Wat kan het probleem zijn: te weinig juice in de accu's, motor van de lier kapot?! Eerst maar de generator gestart om de accu's vol te krijgen. Niets van dit alles helpt. We sms-en Massoodh of hij een electriciën kan regelen. Hij komt terug met de melding dat er iemand aan het eind van de middag beschikbaar is. Of deze persoon verstand van boten heeft is onbekend.

Niels gaat voorlopig zelf aan de slag. Gebruiksaanwijzingen van de contactor en ankerlier worden opgezocht. Hij meet van alles door en maakt allerlei contacten schoon. Halverwege de dag krijgt hij het voor elkaar om hem aan de praat te krijgen. Maar de ankerlier blijft stroef lopen en lijkt een beetje uit het lood te staan. Waarschijnlijk een keer te zwaar belast tijdens het testen van het anker of met het anker opgaan. We zetten er met een lijn kracht op en Niels vijlt wat van de basis van de lier. Zodoende lukt het de schipper om alles werkend te krijgen. 👍😀. 

Inmiddels is het te laat om nog te vertrekken, dus morgen een nieuwe poging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten