woensdag 6 februari 2013

We gaan het weer proberen

Na 2 weken zonder enig alarm van de Simrad apparatuur, de generator en inverter die "on speaking terms" zijn, zijn we er klaar voor. Niels heeft -omdat hij noodgedwongen expert is geworden in Simrad Can Bus systemen.....- nu zelf een 2e autopilot systeem aangelegd als back-up. Na een maand lang van plafonds en wanden van de ene hut naar de andere te sjouwen, zit alles weer op zijn plek. De afgelopen tijd ook gebruikt voor allerlei andere zaken. Zo hebben we een extra rif in het stay sail laten zetten, de genua laten bijsnijden en onze spinaker aangepast. Eindelijk ook beschermhoesjes op de zalingen tegen het schavielen van het grootzeil. Ook op de valreep nog nieuwe matrassen voor ons bed gekocht. De kwaliteit wat er in lag was niet om naar huis te schrijven en tegen de tijd dat we onze duitse kuil moeten verdedigen...
Tot op heden kost het alleen maar geld en wordt het tijd dat we er ook een keer van gaan genieten, plus als we op zee zijn kunnen we in ieder geval niets uitgeven
Gisteren en vandaag weer op pad geweest om de voorraad aan te vullen, dus begint het er weer op te lijken dat we er klaar voor zijn. Nog eten voorbereiden voor de eerste dagen, mocht Mar niet lekker zijn, is het net zaak van dingen pakken en/of opwarmen. We hebben voor 14 dagen een "menu" opgesteld. Dit is makkelijk voor degene die op wacht is en dan weet wat er op tafel moet komen. Daarnaast hopen we ook nog wel iets te vangen, aan de spullen zal het niet liggen! Morgen naar immigratie en customs om uit te klaren en dan kijken wat het weer gaat doen. Je mag 48 uur in het land blijven, nadat je uitgeklaard bent.
Op dit moment waait het gewoon dik 40 knopen. Als je de afgelopen periode die we hier liggen bekijkt, waait het aan deze kant van Kaapstad 4 van de 7 dagen erg hard. Doordat het een werkhaven is, heb je veel last van roet en zand, dus blijf je poetsen.
Ik zal voordat we echt vertrekken nog even een berichtje versturen en hoop dan pas op St. Helena weer in de lucht te komen. De reis zal 1700 mijl zijn en we hopen er zo'n 12 dagen over te doen, afhankelijk van de wind natuurlijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten