zondag 1 juni 2014

New Providence Island & Berry Islands

23 t/m 26 mei 2014

Een rug van hogedruk bepaalt het weer voor de Bahamas: veel zon, maar weinig of geen wind. We besluiten toch maar de oversteek naar New Providence Island te maken.Het wordt een zouteloze tocht en we motoren urenlang over de ondiepe Exuma Bank met glashelder water. New Providence wordt in de volksmond ook wel Nassau genoemd, omdat de hoofdstad het grootste gedeelte van het eiland in beslag neemt. We laten Nassau voor wat het is, we hebben geen zin in cruiseboten, malls en drukte en laten het anker vallen in West Bay. Hier liggen we onbewust weer in een filmdecor. Het schijnt dat bij het strand de Jaws II is opgenomen. 


West Cay. 

De volgende dagen spenderen we bij de Berry Islanden, Frazer's Hog Cay wel ter verstaan. Via een smal kanaal komen we bij the Berry Island Club, grote naam voor een eenzaam gebouw en een paar mooringen. We liggen er alleen en een groot gedeelte naast ons valt droog. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat we 's avonds weer muggen hebben, heel irritant! 


Het enige spannende op zondag is dat de brandstofboot een dag eerder aankomt. De kapitein komt er voor het eerst en moet binnengeloods worden.


Zondagmorgen, de lucht gaat over in de zee, amper windstil.

Voor een laatste keer kunnen we nog internetten a raison van 10 dollar voor een paar uur. Ondanks dat de eigenaar van de full service marina Howard een mopperkont is, geeft hij Niels een lift naar het vliegveld (lees airstrip) waar het immigratiekantoor is. Hier kunnen we uitklaren voordat we naar Cuba gaan, zouden we dat niet doen, moeten we naar de Bimini Islands, wat weer een omweg zou zijn. Alles gaat soepeltjes, stempel erbij en bij vertrek wordt nog even 25 dollar geincasseerd. Waarvoor, geen idee? Taxes wordt er gezegd, misschien indirect taxi geld voor Howard.....
Op een of andere manier genieten we niet meer zo van de omgeving. Is het omdat we ons al voorbereiden voor de oversteek naar Cuba? 
We houden het weer in de gaten, de voorspelling is oost/zuidoostenwind met 10-12 knopen. Ideaal, we zullen niet de snelste overtocht hebben, maar hopelijk wel een rustige!


Chub Cay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten