woensdag 11 november 2015

Nieuw Zeeland

9 - 10 november 2015

De omgeving is zo stil en de boot ligt aan de Q-Dock alsof ze in beton gegoten is, maar daardoor ook heerlijk geslapen. Bij daglicht zien we pas iets van de omgeving. Groene heuvels rondom ons heen en overal bootjes. Het is in de vroege morgen behoorlijk fris en zonder sweater kun je niet buiten zitten.
Nog snel loop ik de koelkast na om groenten en fruit alvast te scheiden. Ook voor honing en zaden zijn ze hier als de dood en alles gaat in een aparte zak. Voor we het weten staat Gary, immigratieofficier, voor de deur en binnen no time zijn we ingeklaard. Daarna komen drie man sterk van de "bio security" aan boord, ze noteren wat er aan vers spul aanwezig is en nemen dit in. De schelpencollectie wordt bekeken, ze checken de diverse kastjes en kijken onder de vloerplaten en weg zijn ze. Het gaat op een amicale en vriendelijke manier. Kia ora in Aotearoa, Nieuw Zeeland!
We verkassen naar een plek in de Marina, waar we de eerste week lekker zullen gaan liggen. We hebben de eerste bekenden alweer gezien. De komende dagen zullen vooral in het teken zijn van de boot.
Wat vooral opvalt is de efficiƫntie en de vriendelijke manier van werken. Of het nu de mensen op de steigers zijn, het personeel van de marina, het maakt niet uit, maar bevalt prima. De watersportwinkel is een "snoepwinkel" voor Niels, waar weer van alles volop te krijgen is. De wasserette is prima uitgerust met een batterij aan wasmachines en drogers en ik kan direct aan de slag. Wat een genot om alles weer fris in de kast en op bed te leggen, weg met het zout. Varen in afgelegen gebieden is prachtig en we zoeken dat ook zelf op, maar wat 1e wereld comfort op zijn tijd is ook heerlijk.
Bounty, TARA en Toccata zijn ook gearriveerd en we hebben weer een gezellige borrel aan boord om bij te kletsen en de stoere overtocht verhalen te delen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten