maandag 23 november 2015

All Points Rally cruisers week

23 november 2015


Opua Marina gezien vanaf Okiato.

.... en voor je het weet zijn er alweer 2 weken voorbij. 
Het zijn volle dagen in het teken van de All Points Rally. Diverse seminars komen er aan bod variërend van zeilonderhoud, elektriciteit, anti foulings, etc. etc. Ook houdt de bekende weerman Bob McDavitt een weerpraatje. Waar onze belangstelling zeker naar uitgaat is de wine tasting bij Omata Estate winery. Met het pontje gaan we naar de overkant van het Veronica kanaal naar Okiato, vanwaar we naar het Estate gaan. De wijntjes worden geproefd met als afsluiter een lunch vol lekkere hapjes.


Uitzicht over de Bay of Islands vanaf Omata Estate.

We boffen met het weer, want de afgelopen weken zijn de nodige fronten overgekomen. We hebben nachten waar het kwik ruim onder de 10 graden komt en we zijn blij met onze kachel aan boord. Tja, misschien wel watjes, maar wel lekker om 's morgens vroeg even de kou uit de boot te krijgen.
We maken een prachtige wandeling van Opua naar Paihia, een kustplaatsje verderop. De toeristische trekpleister in de zomer en het is gezellig zitten aan het water. Ook hier een grote supermarkt, waar we de nodige heerlijke dingen kunnen kopen.


John en Lyn Martin, de organisators van de All Points Rally samen met Manjela.

Naast de seminars zijn er activiteiten zoals de Pizza/Amateur Comedy avond, waar we ons belachelijk maken, maar wel veel plezier hebben. De Magic Carpet boottrip naar Russel, de eerste Europese vestigingsplaats in NZ. In vroeger tijden ooit berucht als de "Hell Hole of the Pacific", vanwege zijn wetteloosheid en vele bordelen. Helaas door regen en het slechte zicht zien we onderweg weinig van de Bay of Islands.


Alsof het winter is, zitten we tijdens de rondtrip in onze foulies.

Als afsluiting van deze week is er op zaterdagavond  de "Princess of the Pacific Party",  waar de mannen hun innerlijke prinses naar boven kunnen laten komen. Tussen alle activiteiten en seminars door hebben we, Jacomine, Paulien en ik, aan boord van de TARA hard aan de kostuums gewerkt. Het plan is om voor allemaal een zeemeerminnen kostuums te maken. Al met al gaan er de nodige uren in, maar het resultaat mag er zijn en we gaan op de avond met de eerste prijs naar huis. 


Voor sommigen is het even wennen......


Onze favoriete ZA-ers samen met Josh van de Kuhela. Dat ze in de buurt van Kaapstad wonen kun je wel zien.

Zondag is er nog een pot luck lunch. De zeilboot Matelot heeft voor de kust van NZ een enorme tonijn van 60 kg gevangen en laat iedereen meegenieten als deze op de BBQ gaat. Voor ons voorlopig even geen drank meer en weer terug naar de orde van de dag en boot onderhoud (waar soms geen eind aan lijkt te komen).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten