dinsdag 15 december 2015

Tramping, fietsen en weer een verjaardag!

16 december 2015

Hoera, na ruim een maand liggen we weer vertrouwd op eigen anker. De boot is weer in oude staat en opgeruimd. Generator en inverter zijn weer terug op hun plek en doen het beter dan voorheen. 
Nieuw Zeeland is uitermate geschikt om te wandelen en dat noemen ze hier tramping. Zodoende trampen wij er op los. Diverse keren wandelen we langs de prachtige kustlijn naar Pahia. 
Don, een medewerker van de Opua marina, leent ons zijn mountainbikes. Het is alsof we weer in training zijn voor de Argus, heuvel op, heuvel af. Via een steenslagweg bezoeken we het National Park met diverse wandelingen. De volgende dag pakken we de ferry en stel ik heel opportunistisch voor om naar Whangamumu te fietsen, geen probleem met de auto, maar op de fiets iets te hoog gegrepen. Uiteindelijk halen we het wine estate van Paroa met een behoorlijk stijl colletje. Als toetje pakken we Russell nog mee om dan met een afdaling richting de ferry weer naar Opua terug te keren. Al met al toch nog 35 km gedaan, maar ondanks de fietsbroek toch een zere reet.


Op de pedalen, gelukkig komt er na het klimmen altijd weer een afdaling waar je alles zo weer vergeten bent.


Het wine estate Paroa ligt aan mijn voeten.


Waar blijft de kapper? 


Onderweg naar Whangarei via de Old Russell road.

We huren op Niels zijn verjaardag een auto en gaan samen met de ook jarige Brad en Saskia op pad naar Whangarei. Het is heerlijk om weer zelf te rijden. We pakken de autoferry bij Opua en rijden de prachtige kustweg "Russel Road" naar Whangarei. Hoog in de heuvels bij Helena Bay Hill ligt de Gallery & Café en maken we een pitstop. Het is er prima zitten en we bestellen een heerlijke lunch. Helaas hebben we niet veel tijd en moeten we weer verder.
In Whangarei aangekomen gaan we eerst naar Roel en Jacomine aan boord van de TARA. De vonkelwijn staat al koud en daarmee is de toon gezet, gevolgd door appeltaart en cadeaus. Inmiddels is Menno ook aangeschoven en wordt het nog haasten om naar het feest te gaan. 
Sharon, van Whangarei marina, had tijdens de Pacific Princess party aangeboden om Niels zijn verjaardag bij haar thuis te vieren. En passant had ze de hele zeilersgemeenschap in de haven uitgenodigd, dus al met al waren er 60 man. Het thema "bring and braai" valt altijd goed in de smaak en iedereen had zijn best gedaan om een gerecht te maken. Achteraf blijkt er nog een jarige te zijn, Anna, van de boot Cat Impi. Dit is ook een ZA boot en bekenden van Brad en Sas.
Naast de vele desserts is er een grote taart gemaakt door Jacomine. Zodoende een ontzettend leuke verjaardag voor Niels. Met een groepje van zo'n 8 volhouders dansen we tot in de nacht. Om 01.30 uur proberen we een taxi te krijgen, maar na 3 kwartier zijn we het wachten zat en zoekt iedereen een slaapplek en brengen we de nacht door bij Sharron. De knusse marina van Whangarei.


Een vonkelende start aan boord van de TARA.


Saskia, Sharron en de andere jarige Job Brad.


Naast de traditionele appeltaart nog één extra, gemaakt door Jacomine.


Uiteindelijk 3 jarigen.


Whangarei watervallen met 4 zelfontspanners op een rij.


Whangarei vanaf grote hoogte.

Op zondag maken we met de overgebleven groep een mooie wandeling naar de watervallen in het centrum van Whangarei. Ook hier weer een enthousiaste groep vrijwilligers, die deze bezienswaardigheid onderhouden. Het weer is prima en we kunnen lekker uitwaaien na de uitspatting van de avond ervoor. Aan het einde van de dag keren we weer terug naar de boot in Opua en gaan we nog snel naar de jachtclub, waar een pantomime avond is. Erna pakken we nog een afzakkertje en gaan we vermoeid maar voldaan terug aan boord.Geen opmerkingen:

Een reactie posten