vrijdag 30 december 2016

31 december 2016


Het is nog vroeg in de morgen op de laatste dag van 2016. Ook dit jaar is weer voorbij gevlogen, een mooi jaar is het geweest. Het prachtige Nieuw Zeeland, zowel op het water als op het vaste land. Een halfjaar Zuid Afrika, waar het hard werken was, maar waar ook de vriendschapsbanden weer werden aangehaald en alles als vanouds was.


Een kritische schipper kijkend naar zijn boot

Een week geleden dan eindelijk weer in het water, altijd spannend! Geen water in de boot, een motor die goed start, dus groen licht en snel richting Town Basin in Whangarei. Hier stond ons ontvangstcomité, in de vorm van Sharron en Menno, al te wachten en na een snelle tewaterlating borrel naar onze eerste kerstborrel bij Hans en Veronica, vrienden van Sharron. Een goede start van het festive season


Voor het archief, kerst 2016 Whangarei.

Kerstavond werd gevierd in huiselijke kring op de berg bij Sharron thuis, compleet met een grote ham en pavlova toe, George Michael op de achtergrond, niet wetende dat dit zijn Last Christmas zou zijn.





Kerst op zijn Nieuw Zeelands.

De eerste kerstdag begint traditioneel met zelfgemaakte kerststol, een uur aan de telefoon hangen met mijn zus en voorbereidingen van het kerstdiner, wat we aan boord van de UnWind zullen hebben. Jacomine en ik hebben de taken verdeeld, dus relaxed voor beiden. Het wordt een reuze geslaagde avond met heerlijk eten en wijn. Dankszij de nieuwe zijflappen aan de bimini kunnen we tot laat buiten zitten compleet met kerstverlichting en live muziek op de saxofoon! De volgende dag wordt er enigszins met het schaamrood op de wangen naar de glasbak gelopen......



De dagen worden goed ingevuld met de nodige klussen. De nieuwe zeilen opgehesen, het "glazen huis" wordt hier en daar nog aangepast, het teakdek geschrobd en de voedselvoorraad aangevuld. Het plan is om begin januari weer het ruime water op te gaan. Waarheen? Daar waar de wind ons heen blaast.
Voor vandaag eerst de oliebollen en flappen bakken en het jaar afsluiten met een leuke avond!

Gelukkig nieuwjaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten