zaterdag 7 januari 2017

Weer op de woelige baren

3 januari 2017


De beste oliebollenbakker van NZ......

Het oud en nieuw wordt gevierd bij de gastvrije Hans en Veronica op het vaste land. Gelukkig is Jacomine weer redelijk opgeknapt van de griep, die haar de laatste dagen van het jaar meer in bed dan op de wal hield. Met Menno op de sax en Jonny op piano hebben we zelfs live muziek. Net als Zuid Afrika heb je hier ook weinig tot geen vuurwerk i.v.m. brand gevaar. Na twaalven gaan we nog even het nachtleven van Whangarei in. Bij The Buttermilk Factory speelt een band met jonge gasten. Het blijkt een kleine wereld te zijn als blijkt dat het dezelfde band is als vorig jaar bij de Pacific Princess dance in Opua. 


Oud en Nieuw op zijn Nieuw Zeelands, maar wel met Nederlandse oliebollen en flappen.


Een laatste keer de Hatea Loop, een wandeling rondom de marina en omgeving. Hier wordt kunst, sport en spel gecombineerd.


Op diverse punten langs de Hatea Loop zie je kunst en wordt de geschiedenis beschreven.


                               
    
De TARA van Roel en Jacomine opnieuw tewater met haar nieuwe jasje.

Na alle feesten en partijen wordt het tijd om gedag te zeggen tegen iedereen en weer met de UnWind het open water op te zoeken. Met afgaand tij motoren we rustig naar Urquharts Bay aan het eind van de rivier en begin van de open zee. Hier gaan we de nacht voor anker.
Met wind tegen stroom is de monding en ankerplaats erg onrustig en zorgt ervoor dat de motorbootjes als wipkippen op en neer gaan. Dit weerhoudt de vakantie vierende NZ-er er niet van om vanuit die bootjes -weliswaar met wetsuit- de bodem af te zoeken naar Scallops met of zonder duikfles. Hoe lekker we die ook vinden, echt aantrekkelijk vinden we het niet om zolang het water in te gaan. Voor ons is het net de Nieuwjaars duik van Unox en maximaal een rondje om de boot. Brrr, eigenlijk zijn we een stel zwakkelingen... 
De weersvoorspellingen zijn niet echt geweldig en we besluiten er nog een nachtje aan te plakken. We hebben ook nog wat kleine klusjes te doen, voordat we het ruime sop te kiezen. Het wordt een onrustige nacht met het gehobbel, maar, gelukkig voor ons, het nieuwe anker doet het goed. 
De volgende dag gaan we bijtijds weg, omdat we zo'n 50 mijl moeten varen bestemming Great Barrier eiland. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten