donderdag 30 juli 2015

Society Islands, Bora Bora

26-31 juli 2015


Het mythische Bora Bora aan de horizon, wie had dat ooit gedacht!


Vanaf de ankerplek gaan we op pad naar de sting ray's en black tip haaien. Normaal komen hier de toerbootjes met hun gasten en worden de haaien en roggen gevoerd. Gelukkig is net 1 bootje met 4 Amerikanen, die elke keer als ze een rog zie "OMG" lopen te gillen. Watjes!


De black tip haai met 2 remora's onder zijn buik.


Als een gepaneerd sliptongetje.


Sundowner met de Nederlandse vloot.


We droppen ons anker voor het Hilton resort, een heel complex van dik 70 hutjes boven het azuur blauwe water. Hier aan de zuidkant van Toopua gaan we samen met René en Pauline van de Bounty duiken. Met een woelig zeetje varen we met de dinghy naar de duikstek. Het is prachtig onderwater en aangezien het een duik in de lagune is hebben dit keer weinig last van de stroming. Hierdoor is het vergeleken met de driftduiken in Fakarava heel relaxed. Ik kan weer prachtige foto's maken, maar ben alleen de rode lens voor onderwater vergeten, waardoor de kleuren er niet echt geweldig uitkomen. 


Niels zwevend boven het zand.


Is dit plaatje niet geweldig!


Dan toch Nemo op de gevoelige plaat.

Na de duik varen we naar de hoofdstad Vaitape om daar weer wat verse spullen te kopen, ook hier een SuperU, dus genoeg keuze. Langs de weg naar het dorp staan de volle mangobomen met daaronder de tafels waar "dagverse" mango's en ander fruit worden verkocht. Het is stuivertje wisselen, zij de Franken en wij het fruit. Vergeleken met de andere eilanden komt Bora Bora er slechter vanaf. Het is een schril contrast met de dure resorts met hun parelwitte stranden. De wegen zijn slecht onderhouden en het is één en al parelwinkeltje waar de honeymooners hun geld spenderen. Jammer dat er vanuit de dure hotelketens niet meer geld naar het eiland gaat voor algemene middelen.


Heerlijk eten bij MaiKai Yachtclub. Ja, we mogen niet klagen!

Via de email krijgen we bericht dat het zeil op vrijdag klaar zal zijn, dus willen we op vrijdag weer in Raiatea zijn om het op te pikken. Er lijkt ook goed weer aan te komen om de oversteek naar Suwarrow, Cook Islands, te maken.
We klaren op voorhand uit bij de Gendarmerie, waar blijkt dat we het zg. "clearance" formulier niet hebben, wat we op Pape'ete hadden moeten krijgen. Gelukkig is het zo opgelost en zijn we weer vrij om weg te gaan. Het anker valt voor de laatste keer bij Raititi, het zuidelijke deel van Bora Bora om nog een keer te gaan snorkelen. Helaas vinden we niet de beloofde Coral Garden uit de folder, alleen maar ontzettend heldere water. We komen dan ook min of meer teleurgesteld terug.
's Avonds nog een laatste borrel op de Bounty met de Tara. Allemaal gaan we één dezer dagen weer op pad richting een van de Cook Islands, dus weten we niet wanneer we elkaar weer zien.
Voor ons nog het oppikken van het zeil en kijken naar een weather window om te vertrekken.

1 opmerking:

  1. Hallo lieve UNWIND-crew, mooie plaatjes, wat ziet het er weer super en gezellig uit! Blijf genieten! Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen