donderdag 28 april 2016

Oost, West, Boot, Best!

26 april 2016


De kust bij Kaikoura

De reis wordt vervolgd via de kustweg naar Kaikoura, wat we erg toeristisch vonden, maar met een leuke DOC camping. Langs de kust staat een pittige koude wind en ik moet denken aan de zeilers, die binnenkort zullen vertrekken. Weer spannend om een nieuwe gebieden te ontdekken, koude nachten in het begin, maar dan kunnen er weer laagjes uit. Ach, dat is voor ons voorlopig niet aan de orde. 
In het Marlborough wijngebied bezoeken we oa. Peter Yealand. Al diverse keren hadden we de Sauvignon Blanc reserve van dit wijn estate gedronken en erg lekker gevonden. Het is gelegen op 1000 hec., enorm dus! Prachtig onderhouden, leuke korte film over het ontstaan en natuurlijk wijn proeven. 


De druiven worden machinaal geplukt, kan ook niet anders met deze omvang aan ranken.


De leukste schaapjes vind je hier, de glimlachende Babydoll sheep.

Pickton is onze laatste plaats op het zuider eiland. We sluiten af met een mooie wandeling naar de Snout met een prachtig uitzicht over de Marlborough Sounds. 
De vroege overtocht naar Wellington verloopt rustig, met nog 800 kilometer te gaan, overnachten we aan de zuidkant van Lake Taupo om de reis te breken.
Inmiddels alweer een paar dagen aan boord. Het is fijn om weer op ons eigen honk te zijn. Alles weer bij de hand, kacheltje 's avonds aan, heerlijk! 
Vanaf zondag 1 mei wordt het zeilersleven voor een paar maanden stilgelegd en vliegen we naar huis. Een hele trip van 17 uur vliegen naar Dubai, 3 uur wachten en dan nog 9 te gaan naar Kaapstad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten