zaterdag 19 maart 2016

Kawau

10- 14 maart 2016

Met weinig wind en op hoog water verlaten we de Westhaven marina in Auckland. Zodra we in het Rangitoto kanaal zitten, pikt de zuidwesten wind op en kunnen we de resterende 30 Nm naar Kawau zeilen. Dit is één van de vele eilandjes in de Hauraki Golf dichter bij het vaste land.
Het worden rustige dagen in de Bon Accord Habour baai, een mooie nis aan de westkant van het eiland Kawau. Er wordt behoorlijk wat wind verwacht en helaas regent het de volgende dag. Voor mij komt het prima uit, want ik ben inmiddels snotverkouden geworden en vind het wel prima om een dagje op de bank te hangen. 
Het is zaterdag en laten de geplande mooie zonnige zeildag met gunstige wind voorbij gaan, want beide zijn we niet fit en vinden het wel best zo. We halen de bijboot uit de "garage" en besluiten lekker te gaan wandelen. We zien wel wat voor wind we krijgen de komende dagen. We hebben geen haast.
Een goed besluit blijkt later, want we worden getrakteerd op prachtig weer en gaan 's avonds naar de verrassend gezellige Kawau Boat club. De wandelingen zijn ook hier weer prachtig en goed aangegeven. We bezoeken het Mansion House en de volgende dag de oude kopermijnen. Op borden wordt voortdurend de geschiedenis van dit eiland uitgelegd waardoor je een goed beeld krijgt.


Het prachtig gerenoveerde Mansion House op Kawau. Voorheen de residentie van de manager van de kopermijnen en later van Governor Sir Grey. Nu een museum en eigendom van departement van conservatie.Ja, ja, je ziet het goed. Een Australische wallabie op Nieuw Zeelands grondgebied. Geïntroduceerd door Sir Grey, maar ze vermenigvuldigde wel erg snel. Dus werden er regelmatig ook weer jacht partijtjes georganiseerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten