donderdag 24 maart 2016

Whangarei

15 - 24 maart 2016

We brengen nog een paar dagen door bij Marsden Cove Marina aan het begin van de Hatea rivier, die uiteindelijk bij Whangarei eindigd. Niels had een voucher gewonnen met de UnWind tijdens een regatta in Tonga voor 2 nachten. Het is prachtig weer met weinig wind, dus een mooie gelegenheid om het grootzeil eraf te halen en droog op te bergen. Allerlei andere klussen en wasgoed van 5 weken, maar met 3 wasmachines en drogers is dat een fluitje van een cent. 
Op donderdag de18de gaat n.l. de UnWind bij Norsand Boat Yard op de kant en er is nog genoeg te doen, voordat we haar alleen kunnen laten.

                       

Bij de palen linksaf! Het wachten is alleen op hoog water.

Dit keer geen travellift, waarmee de boot uit het water gehaald wordt. Bij dit bedrijf maakt men nog gebruik van het tij. Met hoogwater moeten we aan de palen liggen en wordt de UnWind naar de trailer begeleid en erop vastgemaakt. Het hoogtij is aan het einde van de dag en het weer is buiig met de nodige wind. Het is altijd spannend als je je "huis" in handen moet geven aan vreemden. Ook al is het erg arbeidsintensief en langdurig, ze hebben het prima in de vingers. Langzaam zakt het water, landt onze UnWind op de trailer en worden we eruit getrokken. Al met al is het 21.00 uur voordat ze droog op blokken staat. Gelukkig is de keuken bij de TARA nog open en kunnen we heerlijk bij Jacomine aanschuiven.


Oeps! Lijkt erger dan het is en alles blijkt normaal.

Op zaterdag 19 maart was het een jaar geleden dat we door het Panama kanaal gingen. Bijna 9000 Nm hebben we gevaren en nu krijgt de UnWind even rust. Aankomende week is het nog even buffelen om zoveel mogelijk in en om de boot te doen en dan gaan we op pad met de auto richting het Zuider Eiland. Zondag brengen we Roel en Jacomine naar het vliegveld. Ook zij vliegen naar huis en zullen in oktober weer terugkomen.
Het weer is omgeslagen en het lijkt wel herfst. Zowel op het zuider als het noorder eiland is er veel regen en harde wind. Vooral op de woensdag is het bal. 's Nachts schudt de boot op haar steunen en giert de wind door de verstaging. Op de radio wordt vermeld dat delen van Auckland last van stroomstoringen heeft. We sms-en met Bregt aldaar en hij, liggende in de Westhaven Marina, vermeldt dat zijn zwaarste uitschieter 58kn was.

Dit alles valt in het niet bij de berichten, die we over de laffe aanslagen in Belgiƫ lezen. Wat een verdriet en oneerlijke strijd. Onbegrijpelijk dat de Islamitische wereld dit niet eens openlijk verafschuwt en bekritiseert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten